facebook

ДепартаментАдминистрация и управление

Жулиета Серафимова

Жулиета СерафимоваДепартамент: Администрация и управление

Телефон: -

E-mail: j.serafimova@grandhotelsofia.bg

Приемно време: -Професионална автобиография:


https://bg.linkedin.com/in/julieta-serafimova-046ab1b

Жулиета Серафимова е Генерален Директор на 5-звездния Гранд Хотел София, Сентръл парк хотел София и Суит хотел София (категория 4 звезди). Кариерата си в туристическия и хотелиерския бранш започва по време на следване в Института по международен туризъм в Бургас, когато започва като екскурзовод на Слънчев бряг и Боровец.
Работи в търговските отдели на три туристически агенции, като в Балкан Холидейс Интернешънъл е референт за представителствата на фирмата във Великобритания и Дания, а в Балкан ер тур (дъщерна фирма на БГА Балкан) и България холидейс (wholesaler), отговаря за outcoming дейността – договаряне и продажба на чартърни програми в чужбина. Работи като Мениджър Маркетинг и продажби в два български хотела – Интерхотел Гранд хотел София (понастоящем Радисън блу) и Даунтаун.
През 2003 г започва работа като част от екипа по откриване на 5-звездния Гранд хотел София на позицията Директор продажби, през 2007 става заместник на Генералния мениджър, през 2009 – Генерален мениджър на хотела, а от 2012 г е начело на София хотелс мениджмънт- дружеството, което осъществява централизирано менажиране на трите хотел на фирмата-собственик в София.
Завършила е ИМТ „Алеко Константинов“ в Бургас, специалност „Организация на туристическото обслужване“ и Софийския университет „Св. Климент Охридски”, специалност „География на туризма“. Специализирала е Мениджмънт в Британската индустрия във Великобритания, корпоративен мениджмънт в EHL в Лозана, Швейцария, има защитен сертификат за стратегически хотелски мениджмънт от Университета „Корнел” в САЩ, където е преминала и специалната програма за Генерални мениджъри на хотели.
Член на УС на Съвета на жените в бизнеса в България, в който е отговорник на работната грура „Образование и работна сила“, автор на няколко статии в сп.Мениджър, член на международното жури на първото издание на International Hospitality awards 2016, Украйна. Избрана за Хотелски мениджър на годината за 2012 от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.
Гост-преподавател в НБУ, член на програмния и академичен съвет на университета от 2016 г.


Публикации: